Szakmai elismerés a magyar Afrika-politikának

jan 19, 2022 | Európai parlament, Fejlesztéspolitika

Az elmúlt két és fél év munkáját elismerve ismét Hölvényi Györgyöt választották meg képviselőtársai a Fejlesztési Bizottság néppárti koordinátorának, szakmai felelősének. 

A KDNP európai parlamenti képviselője elmondta: „A szakbizottságban minden ellentmondásosság és akadály ellenére sikerült hangot adni annak, hogy valódi segítségnyújtást a migráció kiváltó okainak helyben történő kezelése jelent”.  Érzékelhetően változás történt a fejlesztéspolitikában a vallási szervezetek szerepének megítélésében. A politikus hozzátette: „Az elmúlt években az egyik legnagyobb külpolitikai feladatot a vallásüldözés, ezen belül is kiemelkedően a keresztényüldözés okainak feltárása és megakadályozása adta”.

Előre tekintve a politikus elmondta: „Az elkövetkező időszakban is kulcsfontosságú területnek tekinti a helyben segítés kultúrájának terjesztését és az oktatással kapcsolatos együttműködések jelentős növelését”.

Hölvényi Györgyöt, a KDNP képviselőjét az Európai Parlament két és fél év után tartandó tisztújításának keretében választották újra néppárti koordinátorrá, szakmai felelőssé a Fejlesztési Szakbizottság (DEVE) néppárti képviselői.

További hírek