Sajtómegjelenések

A roma felzárkóztatást a magyarok tették európai üggyé

A roma felzárkóztatás fontosságára a magyarok hívták fel a figyelmet Európában, és mi fogalmaztuk meg az első arra adandó válaszokat – jelentette ki Hölvényi György KDNP-s európai parlamenti képviselő a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózatának és a Roma Szakkollégiumok Egyesületének eredményeit bemutató nemzetközi konferencián kedden Brüsszelbe

Elolvasom

Tavasszal ismét Budapestre látogat Ferenc pápa

Ferenc pápa április 28 és 30 között Budapestre utazik – tett hivatalos bejelentést a Vatikán. A hírt Hölvényi György, a Európai Néppárt vallásközi munkacsoportjának társelnöke Brüsszelből kommentálta.

Megnézem

El kell hárítani az életmentés akadályait!

A segélyeknek el kell jutniuk a katasztrófa sújtotta területekre, és a Szíriával szembeni uniós szankciók nem akadályozhatják az életmentés időszaka után az újjáépítést – ezt hangsúlyozta Hölvényi György az M1Híradójában.

Megnézem

Milyen a keresztények helyzete ma a világon?

A keresztényüldözés helyzetét és az Open Doors emberi jogi szervezet éves vallásszabadsági jelentésében közölt adatokat elemezte Hölvényi György a Hír TV Globál című műsorában. (Az interjú a műsor 30. percétől látható.)

Megnézem

Hölvényi György: A béke mindannyiunk küldetése

Az európai szekularizmus egyre radikálisabb […] Európa nem vállalja fel azt a szerepet, hogy a nyugati kereszténység központjaként világszerte a keresztények védelmére keljen, a segélykiáltások így közömbös fülekre találnak – fogalmazott a Magyar Nemzetnek Hölvényi György kereszténydemokrata európai parlamenti képviselő .

Elolvasom