Trócsányi személye a bővítés sikerének garanciája

szept 10, 2019 | Blog, Jegyzet

Európa jövőjét meghatározó feladatra választották ki a magyar biztosjelöltet, Trócsányi László professzor urat. Trócsányi miniszter úr magasan az európai döntéshozók átlagát meghaladó diplomáciai, politikai és tudományos tapasztalattal rendelkezik.

Biztosi kinevezésével Európa lehetőséget kap, hogy egy széles látókörű, nemzetközi tekintély, az unió szomszédos országinak vezetőivel együttműködve vegye fel a harcot a globális migrációval szemben. Az Európai Unió bővítése mellett az észak-afrikai és a közel-keleti országokkal való együttműködés fogja meghatározni Európa jövőjét. Marokkó, Algéria, Líbia, Tunézia és Egyiptom, Jordánia, Izrael, Libanon, Szíria és Palesztina, a déli szomszédságpolitika államai, fontos szerepet töltenek be a szub-szaharai térségből érkező migrációval kapcsolatos kérdések megoldásában.

Az Európai Unió Trócsányi László személyében – nemzetközi elismertsége révén – hiteles partnert delegál az unión kívüli tárgyalásokhoz, akár a Nyugat-Balkán, akár Észak-Afrika esetében. Azt azonban világosan kell látnunk, hogy a globalizmusra törekvő baloldal nem fog válogatni az eszközökben, ha egy közép-európai ország jelöltjét lesz alkalmuk támadni.

Ezúton is gratulálok Trócsányi professzor úrnak a bővítés- és szomszédságpolitikáért felelős uniós biztosi posztra történt jelöléshez!

További bejegyzések