Magyargyűlöletből lehet karriert csinálni az Európai Parlamentben?

nov 21, 2023 | Európai parlament, Blog, Emberi jogi ügyek

„A mostani Magyarországról szóló vita nem más, mint azon baloldali politikusok erőltetett kampányeseménye, akik ideológiai alapú magyargyűlöletből akarnak politikai karriert csinálni”– mutatott rá Hölvényi György KDNP-s európai parlamenti képviselő a hazánkról szóló plenáris vitán kedden Strasbourgban.

„Ismételten több millió ember csodálkozhat el, elsősorban Magyarországon, de Európa más országaiban is, hogy már megint és még mindig a magyar polgárok ellehetetlenítése van napirenden az Európai Parlamentben” – jelentette ki Hölvényi György európai parlamenti képviselő a Magyarországnak járó uniós forrásokról szóló plenáris vitán.

A politikus felszólalásában rámutatott: „a mostani Magyarországról szóló vita nem más, mint egy erőltetett baloldali kampányesemény azok számára, akik magyargyűlöletből akarnak politikai karriert csinálni, ezáltal remélve jobb helyeket a baloldali választási listákon.

Nem arról van szó, hogy ne lehetne a tagállamok egy-egy sajátos helyzetéről vitázni. Itt azonban már régóta más a cél. Az egyre radikalizálódó baloldal kétségbeesett, de egyáltalán nem lebecsülendő igyekezettel zsarolja az Európai Bizottságot és a Tanácsot. Mindezt azért, hogy végleg megakadályozza, hogy Magyarország hozzáférjen a neki járó uniós forrásokhoz”. Objektív vitára ezért nincs esély – hangsúlyozta a kereszténydemokrata képviselő. „Remélem azonban, hogy a jövő évi választásokat követően a demokrácia és a párbeszéd lehetősége erősödni fog az Európai Parlamentben” – zárta felszólalását Hölvényi.

További bejegyzések

Magyarország mától az EU Tanácsának soros elnöke

Magyarország mától az EU Tanácsának soros elnöke

Magyarország ma veszi át az Európai Unió Tanácsának elnökségét. A következő félévben egy különösen mozgalmas időszakban alakíthatjuk az Európai Unió munkáját. 2024 az uniós intézményi átmenet éve. Nemrég megválasztottuk az új Európai Parlamentet, ősszel pedig az...