Körbetekintés

dec 17, 2019 | Blog, Jegyzet

Az év végi visszaszámlálás a karácsony előtti utolsó ülésszakkal megkezdődött Strasbourgban. Persze ez korántsem jelenti azt, hogy hátradőlhetünk. Sűrű napok vannak mögöttünk, de sok feladat áll még előttünk is.

Jóleső érzés visszapillantani a múlt hét vallásközi konferenciáira. Világos, hogy egy út elején járunk, amikor az Abu-Dzabi keresztény–muszlim békefelhívás szellemiségét szeretnénk meghonosítani a brüsszeli eurokraták és képviselőtársaink között. De azt is világosan érzem, hogy valami elindult azokon a nagyon személyes találkozásokon keresztül, amelyeket a belgiumi St. Charbel apátságban, majd másnap a budapesti Sapientián tartott eseményeinken éltünk meg. Szeretnénk, hogy minél többen megértsék a jó szándékot, ami összehozott minket a világ számos helyéről. Rajtunk, a néppárti vallásközi munkacsoporton, nem fog múlni.

Ám számos feladat vár még ránk, mielőtt lezárjuk az idei parlamenti évet. Ma találkozom Urpilainen biztos asszonnyal, akivel a 2021-től bevezetésre kerülő fejlesztési eszközről, az afrikai országokkal való partnerségi megállapodásról és az unió új jelszaváról, a Green Dealről fogunk egyeztetni.

Ennek a hétnek a legfontosabb feladata azonban azt elérni, hogy az Európai Parlament állásfoglalásban ítélje el a Burkina Fasó-i keresztényekkel szembeni erőszakot. 

Erős ellenszélben kell harcolnunk. Világos, hogy a baloldali politikusok számára a vallási szabadság eszméje semmit sem jelent, és készek a homokba dugni a fejüket, annak dacára, hogy Burkina Fasóban csak 2019-ben több mint 600 áldozata volt az iszlamista terrorszervezetek támadásainak. Lássuk meg.

További bejegyzések

Várandós keresztény nőt gyilkoltak meg Nigériában

Várandós keresztény nőt gyilkoltak meg Nigériában

Keresztény otthonokat gyújtottak fel az Iszlám Állam Nyugat-Afrika Tartományának (ISWAP) tagjai december 19-én a nigériai Borno államban, kilenc nappal azután, hogy ugyanott terroristák öltek meg egy várandós keresztény nőt. Az ISWAP terroristái december 19-én az esti...