Az európai emberek biztonsága mindenek előtt áll!

okt 18, 2023 | Európai parlament, Vallások közti párbeszéd

„Most az uniónak minden eszközével arra kell törekednie, hogy támogassa a tagállamokat a terror elleni fellépésben” – jelentette ki Hölvényi György európai parlamenti képviselő a Hamasz Izrael elleni terrortámadásáról szóló plenáris vitához benyújtott írásbeli hozzászólásában, Strasbourgban.

„A terrort, ártatlan fiatalok és idősek megtámadását nem igazolhatja semmi! Izrael jogát az önvédelemhez, polgárai védelméhez nem lehet kétségbe vonni. A Hamasz által kiprovokált katonai válasz Izrael elidegeníthetetlen joga” – hangsúlyozta írásbeli hozzászólásában Hölvényi György, a KDNP európai parlamenti képviselője. „Politikusként ugyanakkor az ember nemcsak taktikát és stratégiát, hanem emberi arcokat is lát. Nem feledkezhetünk meg ugyanakkor azokról a palesztin civilekről sem, akiket a terroristák most pajzsként tartanak maguk elé. Az ő védelmükben is szükség van most az önmérsékletre” – nyomatékosította a Fejlesztési Bizottság néppárti szóvivője.

„A palesztin polgároknak és a Palesztin Hatóságnak most, minden megalázottságuk mellett világossá kell tenniük: a Hamasz nem őket képviseli, és kiállnak a terrorral szemben. Humanitárius segítségnyújtás pedig alapvetés, így a nemzetközi közösségnek mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy a valóban rászorulók megkapják a szükséges segítséget” – húzta alá a politikus.

A franciaországi és brüsszeli események kapcsán Hölvényi kijelentette: az európai emberek biztonsága mindenek előtt áll! Éppen ezért Európában egyetlen olyan tüntetés sem támogatható, amely akár csak közvetlenül is a terrort élteti. „Most az uniónak minden eszközével arra kell törekednie, hogy támogassa a tagállamokat a terror elleni fellépésben. Emellett arra kell összpontosítanunk, hogy a konfliktus ne terjedhessen tovább. Európa, és benne mi magyarok is a Közel-Kelet stabilitásában vagyunk érdekeltek!”

Strasbourg, 2023. október 18.

További hírek