A csend a lélek rádiója

márc 26, 2020 | Blog, Jegyzet

Elindult a munka az Európai Parlamentben. A néppárti frakció remek technikai teljesítményének köszönhetően frakcióülést tarthattunk. A tartalmi elemeket hagyjuk, a lényeg: lehet ilyet „csinálni”. Jó volt hallani, hogy többen, mint a „magyar javaslatot” emlegették a Koronavírussal kapcsolatos bizottság tervét.

Az persze már erős pótcselekvésnek tűnik, hogy Magyarországot megint elkezdték kioktatni jogállamiságból. Ez ma már az egyre agresszívabb és  kirekesztőbb liberális világtanoda hobbija lett.

Magyarországgal, a magyar kormány munkájával kapcsolatban bármit lehet mondani, nem kell a hírt ellenőrizni. Európában a kormányok a veszélyhelyzetben folyamatosan elveszik, szűkítik a parlamentek jogkörét. Magyarországon a tervezet szerint az Országgyűlés kapná meg a felhatalmazást a veszélyhelyzet bármikor történő felfüggesztésére. Nem elvenne, hanem jogkört adna! No ebből sikerült a magyarországi ellenzéknek veszélyhelyzet idején beindítania a régi-új elvtársakat szerte a világon. Veszélyhelyzet idején ennél  már csak a hamis fertőtlenítőszereket árusítók és az idős embereket hamis ajánlatokkal hívogató szélhámosok visszataszítóbbak.

* * * 

Pár nap tél  után megint itt a tavasz. Élénkség, tettvágy. Édesanyám egy kicsivel jobban van… Ma már a 82. napban járunk! A feltornyosuló félelem mellett sok, a helyzetből adódó jó dolog is történik. Lassan kialszom magam, nem sietek. Még nem állt be a „szent rend”, de alakul. Minden nyavalya mellett, több figyelem jut egymásra. A régi barát és mindenkiről tudó szívember, Simon Dóri elmélkedése remek összefoglalója az előttünk álló lehetőségnek, feladatnak!

„Hiszem, hogy a CSEND a lélek rádiója, hogy onnan jön az üzenet számunkra. Lehet, hogy elsőre nem találjuk meg a tiszta adást, recseg, sistereg, mint az autómban a rádió. Próbálkoznunk kell nap, mint nap és kitartónak lenni. Egyre tisztábban fogjuk hallani, hogy mi az üzenet.” 

* * *

Igyekszem maszkot hordani. Ha mást nem, egy vagány sálat. Az is véd, elsősorban a másikat óvja, de kicsit engem is, hisz nem piszkálgatom az arcomat.

Ha másik hord maszkot, ő engem véd. Ő engem, én őt!Tiszta nem? Vegyünk, csináljunk, de mindenképp hordjunk maszkot!

További bejegyzések