A COMECE üdvözli Noel Treanor, az Európai Unió apostoli nunciusának kinevezését

dec 1, 2022 | Blog, Jegyzet

A COMECE elnöke, Jean-Claude Hollerich bíboros gratulált Noël Treanor püspöknek az Európai Unió apostoli nunciusává történő kinevezéséhez. Hollerich bíboros elmondta: „Treanor püspök az Európai Unió kiemelkedő egyházi személyisége.”

Ferenc pápa november 26-án nevezte ki az írországi Down és Connor egyházmegye püspökét, az Európai Unió új apostoli nunciusává. Noel Treanor a covid okozta szövődmények miatt elhunyt Aldo Giordanot váltja. 

A hírre reagálva a COMECE elnöke, Jean-Claude Hollerich SJ bíboros kijelentette: „A COMECE nevében szeretném kifejezni örömömet. Treanor püspök évtizedek óta az Európai Unió kiemelkedő egyházi személyisége, aki rendkívüli figyelemmel viseltetett az európai integrációs folyamatok iránt. A COMECE-nél szerzett sokéves tapasztalata alapján biztos vagyok benne, hogy az együttműködésünk kiemelkedően erős és hatékony lesz, amely a közjót és Európa érdekét szolgálja majd. Sok erőt kívánok neki. Isten segítse fontos küldetésében!”

Az új apostoli nuncius a COMECE főtitkára (1993-2008),  majd a COMECE ír püspökségi küldötte (2009-2022), később a COMECE alelnöke (2018) volt, így sokrétű tapasztalattal rendelkezik az európai intézmények működéséről.

Forrás: https://www.comece.eu/comece-warmly-welcomes-bishop-treanors-appointment-as-new-apostolic-nuncio-to-the-eu/

További bejegyzések

Várandós keresztény nőt gyilkoltak meg Nigériában

Várandós keresztény nőt gyilkoltak meg Nigériában

Keresztény otthonokat gyújtottak fel az Iszlám Állam Nyugat-Afrika Tartományának (ISWAP) tagjai december 19-én a nigériai Borno államban, kilenc nappal azután, hogy ugyanott terroristák öltek meg egy várandós keresztény nőt. Az ISWAP terroristái december 19-én az esti...