A biztosokkal tárgyalni nem egy teadélután

jan 17, 2024 | Európai parlament, Emberi jogi ügyek

„A baloldali politikusok magyargyűlöletből szeretnének politikai karriert építeni. Egyből politikai cirkuszt csapnak, csak mert nem sikerült az Európai Bizottságot kedvük szerint zsarolni” – jelentette ki Hölvényi György európai parlamenti képviselő a Magyarországnak járó pénzekről szóló szerdai plenáris vitán Strasbourgban. 

„Magyarország hosszú, nehéz és küzdelmes tárgyalások során megegyezett egy kérdésben az elfogultsággal semmiképp sem vádolható Bizottsággal. A biztosokkal tárgyalni nem egy teadélután. Mégis kimondták: az igazságügyi reformcsomag teljesíti az elvárásokat. Ezért kapta meg Magyarország a neki járó források egy részét” – mondta felszólalásában a KDNP-s képviselő. 

Hölvényi György rámutatott: „a baloldali politikusoknak azonban semmi sem drága. Egyből politikai cirkuszt csapnak, csak mert nem sikerült az Európai Bizottságot kedvük szerint zsarolni. Most már a Bizottságot is támadják, hogy magyargyűlöletből építsék tovább karrierjüket. Kampányhevességükben megpróbálják megakadályozni a további tárgyalásokat a Bizottság és a magyar kormány között, pedig még bőven van tennivaló.”

„Az európai baloldal 10 millió ember érdekét támadja. Ezt tudta felmutatni a magyar választóknak a mai kampányrendezvényén. Mert kétségeink ne legyenek, aminek ma tanúi voltunk, az volt” – zárta felszólalását a politikus. 

2024. 01. 16.
Strasbourg

További hírek